Glasvezel, kabel of toch ADSL?

Als u een andere internetprovider gaat kiezen, waar let u dan op? U kunt nu een kijkje nemen of dat u glasvezel wilt, of toch kabel of ADSL? Laat u inspireren en vergelijk alle Belgische internet aanbieders met elkaar om tot een keuze te komen. Alle opties hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Het ligt er aan wat uw wensen zijn. Toch heeft u niet altijd invloed op de keuze die u gaat maken omdat in sommige regio’s niet alles beschikbaar is. Dan moet u dus bekijken wat er wordt aangeboden en welke provider daar dan het beste bij past. Maar nu eerst maar eens de voordelen en nadelen van ADSL, kabel en glasvezel tegen elkaar afwegen, om vervolgens een internet provider uit te kiezen. U kunt online heel gemakkelijk alles met elkaar vergelijken, maar staat u ook even stil bij uw wensen en wat u nodig heeft.

 

Glasvezel internet

Wanneer de keuze uit gaat naar glasvezel internet, kunt u kijken of er een glasvezelkabel bij u in de straat ligt. Als dat zo is, dan kunt u glasvezel internet kiezen. Het is sterk in opkomst, in steeds meer wijken wordt glasvezel aangelegd. Hierdoor kunnen de providers hun diensten uitbreiden en iedereen laten profiteren van de voordelen van internet via glasvezel. Als u sneller internet wilt dan kabel of ADSL, dan is overstappen naar glasvezel internet een optie. Er moet dan ook weer worden gekeken of het bij u in de regio al is aangelegd en wordt aangeboden. Uploaden en downloaden gaat vaak veel sneller en dat is dan ook de reden dat veel mensen de overstap maken.

 

Kabel internet

Als de keuze uit gaat naar kabel internet, dan zijn er veel providers waar u uit kunt kiezen. De meeste kabel aanbieders zijn van oudsher analoge tv aanbieders. Meestal moet hierbij dan ook tv als verplichte dienst worden afgenomen. De kwaliteit bij digitale kabel tv is in orde. Er worden vaak extra diensten aangeboden die u kunt gebruiken. Als u digitale tv heeft via de kabel, dan kunt u ook sneller zappen dan via ADSL. Bij kabel internet wordt vaak een bepaalde internetsnelheid aangeboden.

 

ADSL internet

De keuze gaat uit naar ADSL internet? U kunt een ADSL speedtest uitvoeren om te bekijken hoe snel het internet daadwerkelijk is bij u. ADSL werd vroeger veel ingezet en gebruikt. Aanbieders die u snel internet en digitaal bellen aanbieden horen bij de ADSL aanbieders. Er wordt soms ook tv via ADSL aangeboden, het beste kunt u dan eerst bekijken wat er bij u in de regio wordt aangeboden. ADSL heeft wel als voordeel dat het wat goedkoper kan zijn. Indien u op zoek bent naar snel internet dan is het niet aan te raden om voor ADSL te kiezen. Supersnel internet wordt namelijk alleen geleverd via de kabel of via glasvezel.

 

Providers België vergelijken

Er zijn erg veel providers in België die u nu met elkaar kunt vergelijken. Er zijn ook providers die u een compleet pakket aanbieden. Daarbij kunt u ook denken aan internet, televisie en telefoon in een combinatiepakket. Door een groot aantal internet aanbieders heeft u de ruime keuze en kunt u bekijken wat uw wensen zijn en wat daar het beste bij aansluit. Het is ook mogelijk om “custom” internetpakketten samen te stellen. In dat geval maakt u een combinatie tussen bijvoorbeeld internet en digitale televisie of internet in combinatie met een gsm abonnement. U heeft nu de mogelijkheid om online alle internet providers met elkaar te vergelijken. Hierdoor ontdekt u snel het snelste internet voor de beste prijs. Kiest u daarom ook voor internet vergelijken en daar gaat u zeker uw voordeel mee doen!

 

Alle voordelen en nadelen op een rijtje

Bij internet via ADSL, dus via de telefoonlijn, heeft u in België een relatief beperkte keuze van aanbieder. Wel is het is bijna overal beschikbaar en er zijn goedkope abonnementen mogelijkheid. Meestal kunt u een snelheid bereiken tot maximaal 50 Mbps, niet echt snel dus. In België is Scarlet de enige provider die ADSL internet aanbiedt. Het nadeel is dat het signaal zwakker wordt wanneer u meer dan twee km van de wijkcentrale woont. Een ander nadeel is vaak dat interactieve tv kijken van de downloadsnelheid af gaat. Daarnaast is er nog het nadeel dat de maximale snelheid niet overal beschikbaar is. Als de keuze uit gaat naar internet via de kabel, dan heeft u een aantal voordelen, zoals dat de afstand van de wijkcentrale niet van invloed is op de snelheid, tv, bellen en internet zijn gescheiden en hebben dus geen invloed op de snelheid. Er kan een snelheid bereikt worden tot 200 Mbps. Het nadeel is dat er geen keuzevrijheid is in ieder gebied, en er zijn vaak maar enkele kabelaanbieders per regio. Een tv abonnement is vaak verplicht en dat kunt u ook als nadeel zien. Dan is er nog de optie van internet via glasvezel. Het voordeel daarbij is de snelheid tot wel 500 Mbps, maar ook de keuzevrijheid van aanbieder en de download- en uploadsnelheid zijn even hoog, wat voor velen ook een groot voordeel is. Het nadeel is alleen dat glasvezel nog niet overal beschikbaar is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *