Internet providers vergelijken

België heeft relatief snel internet. Sterker nog, het land staat op de 6e plek van landen met het snelste internet ter wereld. Internet providers in België doen hun werk dus goed en zorgen ervoor dat we allemaal van een snelle internetverbinding gebruik kunnen maken. Toch kan het verstandig zijn om af en toe te kijken of u nog wel het juiste internet abonnement heeft. Door veranderingen in uw huishouden, of andere eisen die u aan een internet provider bent gaan stellen, kan het nodig zijn dat u een ander internet abonnement nodig heeft.

 

Providers vergelijken: waar begint u?

Voor wie voldoende verstand heeft van ICT, kan het vergelijken van internet Providers in België al een behoorlijke opgave zijn. Iedere internet aanbieder heeft weer een net iets ander pakket, tegen net iets andere prijzen. Laat staan dat u niet direct veel verstand van ICT heeft, dan kan het vergelijken van Belgische internetproviders een moeilijke opgave zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over de grootste Belgische internetproviders en krijgt u tips waar u op moet letten als u deze providers gaat vergelijken.

Uit een vergelijking van internet providers in België zal voor iedereen een ander resultaat komen. Dat is ook logisch. Iedereen heeft andere eisen die hij aan zijn internet abonnement stelt. De ene persoon vindt goedkoop internet erg belangrijk, terwijl de ander het vooral belangrijk zal vinden dat hij snel en onbeperkt internet heeft. Weer een ander kiest ervoor om niet alleen een internet abonnement te vergelijken, maar daarnaast gelijk ook te kijken naar wat hij zou besparen als hij een internet, tv en bellen pakket ging vergelijken.

 

Vergelijking van providers: waar let u op?

Voordat u providers gaat vergelijken is het goed om voor uzelf al een paar zaken op een rijtje te zetten. Dat helpt bij het uitsluiten van mogelijkheden. In de eerste plaats is het goed om te kijken naar hoeveel mensen van een internetverbinding gebruik maken. De totale snelheid van een internetabonnement wordt namelijk gedeeld door het totaal aantal gebruikers van een verbinding. Als er veel mensen tegelijk van uw internetabonnement gebruik maken, dan is het verstandig om te kiezen voor een snellere internetverbinding. Als minimale ondergrens wordt aangehouden een snelheid van 4Mbps als u een internetaansluiting alleen gebruikt, 20Mbps als u deze met een beperkt aantal mensen (3 – 4) deelt en 40Mbps of hoger als u regelmatig bestanden moet downloaden of uploaden.

 

Welke provider levert het snelste internet

Als snelheid voor u belangrijk is, dan is het goed om daar rekening mee te houden bij het vergelijken van internet providers. Houdt er echter wel rekening mee dat er veel factoren van invloed zijn op de daadwerkelijke snelheid van uw internetverbinding. In de eerste plaats is het soort verbinding dat u kiest al belangrijk. Een ADSL verbinding heeft veel last van verschillen in afstand tussen de centrale en uw locatie. De snelheid die een provider dan opgeeft is een theoretische snelheid die in de praktijk niet gehaald wordt. Een glasvezelaansluiting heeft daar bijvoorbeeld geen last van.

Maar ook hoe uw apparatuur is ingericht heeft invloed op de snelheid van het internet. Een modem dat bijvoorbeeld maar bepaalde snelheden aankan zorgt ook voor een limiet op de internetsnelheid. Ook de snelheid van uw huidige computer bepaalt met hoeveel plezier u van uw (snelle) internet kan genieten.

 

De prijs van het internet abonnement

Natuurlijk is de prijs van een internet abonnement ook belangrijk. Goedkoop thuis kunnen internetten, dat is waar veel mensen naar op zoek zijn. Goedkoop kan echter ook duurkoop zijn. Van een haperende internetverbinding wordt niemand vrolijk. Er wordt tegenwoordig over gediscussieerd over de vraag of toegang tot het internet tot de primaire levensbehoefte behoort. Of dit zo is, is natuurlijk nog maar de vraag, maar wat wel duidelijk is, is dat internet een belangrijke rol in onze samenleving heeft. Goedkoop internet is daarom mooi, maar zorg wel dat het een abonnement is waar u ook echt iets aan heeft.

 

Houd bij internet vergelijken ook de meningen van anderen in uw achterhoofd 

De een hecht er wat meer waarde aan dan de ander, maar het kan geen kwaad om te kijken hoe andere mensen over een bepaalde provider denken. Natuurlijk kunt u afgaan op alleen maar technische informatie, maar soms is het ook goed om internet providers eens te vergelijken op klantvriendelijkheid en service. Houd er wel rekening mee dat mensen eerder klachten online posten dan dat ze een online compliment geven. De waarderingen van andere mensen kunnen daardoor enigszins vertekend zijn.

 

Een kort overzicht van drie internetaanbieders

Hieronder een krijgt u een kort overzicht van drie verschillende providers. Welke provider de beste is, dat is niet zo te zeggen. Iedere provider heeft weer andere accenten. Zo legt de ene provider het accent op onbeperkt internet, terwijl de ander juist inzet op goedkoop internet aanbieden.

 

Internet providers vergelijken: Proximus 

Proximus is een breed georiënteerde internetaanbieder. Naast het aanbieden van internet abonnementen levert het bedrijf nog veel meer diensten. Het bedrijf levert digitale televisie, vaste telefonie en mobiele internet. Het aantal internet abonnementen dat Proximus heeft is ook redelijk divers. Zo is het mogelijk om een internet abonnement af te nemen met een vooraf vastgestelde hoeveelheid data, maar heeft het bedrijf ook pakketten waarbij u onbeperkt van het internet gebruik kunt maken. Proximus is niet alleen in staat om u te voorzien van internet, maar biedt ook andere telecomdiensten aan. Mogelijk is het ook een interessante optie om de internet bellen en tv pakketten van Proximus eens te vergelijken.

 

Vergelijk internet providers in Belgie: TV Vlaanderen

De naam van dit bedrijf kan enigszins misleidend zijn. De naam TV Vlaanderen wekt de indruk dat het zich bezighoudt met het aanbieden van digitale televisie of kabeltelevisie. Het bedrijf biedt echter meer diensten aan dan alleen het aanbieden van televisieabonnementen. Zo biedt het bedrijf ook alles in 1 pakketten aan met waarin ook internet en bellen mogelijk gemaakt wordt. Bij deze pakketten is het wel zo dat de onderdelen internet en bellen niet wezenlijk van elkaar verschillen. Bij het vergelijken van deze provider moet u vooral letten op de verschillen in de digitale televisiecomponent. TV Vlaanderen onderscheidt zich vooral op het televisiegedeelte. In het minst uitgebreide pakket is het mogelijk om 37 zenders te bekijken, terwijl dit er in het meest uitgebreide pakket meer dan 90 zijn. Daarnaast biedt TV Vlaanderen meer 400 zenders via de satelliet aan.

 

Internet abonnementen vergelijken: Scarlet

Scarlet biedt u goedkope internetabonnementen. Het bedrijf geeft u de keuze uit twee pakketten. Internet providers vergelijken wordt op deze manier in ieder geval een stuk overzichtelijker. Het goedkoopste internet abonnement van Scarlet geeft u een ADSL internetverbinding met een maximale downloadsnelheid van 12Mbps en een maximale uploadsnelheid van 0.625Mbps. Voor een iets hoger bedrag kunt u een VDSL2-verbinding afnemen. Deze aansluiting is aanmerkelijk sneller en levert een theoretische downloadsnelheid op van 30Mpbs en een uploadsnelheid van 4Mbps. Houd er bij het vergelijken van deze pakketten wel rekening mee dat bij deze twee verbindingen de praktische downloadsnelheid sterk afhankelijk is van de afstand tot de wijkcentrale.

Meer telecomdiensten bij Scarlet afnemen is ook mogelijk. Zo biedt het bedrijf een internet en bellen pakket waarbij het mogelijk is om in de daluren en in het weekend onbeperkt naar vaste nummers in België te bellen. Wie internet tv en bellen pakketten gaat vergelijken kan ook een pakket van Scarlet tegenkomen. Scarlet heeft biedt namelijk ook een alles-in-1-pakket aan waarin telefonie, digitale televisie en internet zijn opgenomen.

 

Internet abonnement vergelijken België: kan ik ieder pakket krijgen?

Bij het vergelijken van internet abonnementen in Belgie moet u er rekening mee houden dat u niet ieder pakket kunt afnemen. Niet iedere provider levert namelijk op iedere locatie alle diensten die een provider aanbiedt. Dat is niet direct onwil van de provider, maar soms is een internet provider in een bepaalde regio niet actief, is een bepaalde internet kabel nog niet aangelegd of is er nog geen dekking voor bijvoorbeeld digitale televisie.

Houd er daarom bij het vergelijken van internet abonnementen rekening mee dat u niet ieder pakket kan krijgen. Er is gelukkig wel een eenvoudige methode om te zien of u een bepaald pakket al dan niet kan krijgen. Het is mogelijk om aan de hand van uw adres te bepalen of een bepaald product van een internet provider in België op uw adres te verkrijgen is.

 

Internet abonnement vergelijken in Belgie: samenvattend 

Belgie heeft de luxe dat het snel internet heeft. Daarnaast zijn er veel verschillende providers actief, dit heeft als voordeel dat iedereen wel een internet abonnement kan vinden dat bij hem of haar past. De grote keuze kan er echter wel voor zorgen dat internet abonnementen vergelijken een stuk lastiger wordt. Door vooraf goed te kijken wat uw minimale eisen voor een bepaald pakket zijn maakt u het vergelijken van internet abonnementen een stuk eenvoudiger. Let bij de vergelijking van providers niet alleen op de prijs. Thuis goedkoop internet hebben is voor veel mensen belangrijk, maar van een pakket waarmee iedereen heel traag internet heeft, daar wordt niemand vrolijk van.

Beoordeel ons