Internet: waarom alles in 1

TV, bellen en internet, het zijn drie telecomdiensten waar vrijwel ieder huishouden gebruik van maakt. Natuurlijk is het mogelijk om deze diensten

afzonderlijk bij een provider af te nemen, maar door meerdere diensten bij dezelfde provider af te nemen is het mogelijk om op de kosten van deze diensten te besparen. TV, bellen en internet kunnen gebundeld worden in een pakket. De totale kosten van een alles in 1 pakket zijn lager dan de som van de kosten van de drie afzonderlijke diensten. Mensen die willen besparen op hun telecommunicatiekosten doen er verstandig aan om een pakket van internet bellen en tv te vergelijken.

 

Waarom zou ik kiezen voor een alles in 1 pakket? 

De belangrijkste reden om te kiezen voor een pakket waarin internet én digitale televisie én bellen zijn opgenomen is vooral de prijs. Deze drie diensten worden door vrijwel ieder huishouden afgenomen. De meeste providers zijn ook in staat om alle drie deze diensten te leveren. Het is voor deze aanbieders dan ook interessant om van een kleinere klant een grotere klant te maken. Providers zullen daarom door het aanbieden van kortingen op een zogenaamd alles in 1 pakket u proberen over te halen om alle drie deze diensten bij hen af te nemen. Van deze lage prijzen kunt u natuurlijk profiteren. Daarnaast zijn er regelmatig tv, bellen en internet aanbiedingen. Als u van een dergelijke aanbieding gebruik maakt kunt u nog meer op de kosten besparen!

 

Internet bellen en tv vergelijken

Niet alle pakketten met internet, digitale televisie en telefonie zijn hetzelfde. Daarom is het nog steeds nodig om internet, bellen en tv pakketten te vergelijken. Uiteraard verschillen de pakketten in prijs, maar ook de inhoud van de pakketten kan verschillen.

Internet, tv en bellen vergelijken begint eigenlijk met het kijken naar wat voor u belangrijk is. Door helder voor ogen te hebben waar een alles in 1 pakket minimaal aan moet voldoen, kunt u veel gemakkelijker telefoon-, televisie- en internet aanbieders vergelijken.

Stel dat bijvoorbeeld digitale televisie met veel zenders een absolute must is, dan heeft het geen zin om abonnementen te vergelijken die zich vooral richten op snel internet of goedkope telefonie. Als u een beeld heeft van wat een ideaal tv, internet, en telefoonpakket voor u is, kunt u gaan starten met het vergelijken van deze pakketten.

 

Beschikbaarheid van een internet bellen en tv pakket afhankelijk van uw locatie

Als u internet, telefoon en digitale televisie gaat vergelijken is het goed om in uw achterhoofd te houden dat niet overal alle pakketten beschikbaar zijn. Waar kabeltelevisie vrijwel overal beschikbaar is, is digitale televisie in België niet op iedere locatie beschikbaar. Sommige pakketten kunt u dus niet afnemen omdat er op een bepaalde locatie een bepaalde dienst überhaupt niet wordt geleverd. Soms is het wel mogelijk om een bepaalde dienst, denk bijvoorbeeld aan digitale televisie of snel internet, wel te krijgen op uw locatie, maar alleen bij een bepaalde provider. Houd hier bij internet, bellen en tv vergelijken rekening mee.

 

Hoe snel internet heeft u nodig?

Bij het vergelijken van internet providers komt u allerlei verschillende internetabonnementen tegen. Goedkope internet abonnementen bieden vaak een lagere internetsnelheid. De duurdere pakketten bieden daarentegen vaak een hogere internetsnelheid. Maar heeft u deze internetsnelheid wel nodig? Het is handig om te weten hoe snel uw internet moet zijn, voordat u internet abonnementen gaat vergelijken.

 

Hoe snel moet mijn internet zijn?

Om te bepalen hoe snel uw internetverbinding moet zijn is het eerst goed om te kijken met hoeveel mensen deze internetverbinding gedeeld wordt. Een internetabonnement geeft u een bepaalde internetsnelheid. Dat geldt voor de hele verbinding. Op het moment dat er twee apparaten gebruik maken van het internet, dan wordt de totale snelheid van de internetverbinding gedeeld met deze twee apparaten.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er op een bepaald moment van de dag veel meer apparaten gebruik maken van het internet. Iemand in uw huishouden zit op zijn laptop te internetten, een ander ligt op de bank op zijn of haar tablet een film op Netflix te kijken en weer een ander is online aan het gamen. Al deze apparaten delen de internetverbinding. Daarnaast zijn er vaak ook nog smartphones die verbonden zijn met het internet.

 

Waarvoor gebruikt u uw internetverbinding? 

Verder is het bij het vergelijken van internet aanbieders verstandig om te kijken met welk doel u uw internetverbinding gebruikt. Het maakt immers nogal een verschil of dat u bijvoorbeeld online in aandelen handelt, waar het op milliseconden aan kan komen, of dat u alleen af en toe surft, e-mailt en een filmpje op Youtube kijkt. In het laatste geval is een snelle internetverbinding niet nodig, maar kunt u volstaan met een van de goedkoopste internetabonnementen. In het eerste geval is het wellicht verstandiger om bij het vergelijken van internet providers vooral te kijken naar de providers die echt hoge snelheden bieden.

 

Let op: de snelheid die een provider opgeeft is een theoretische snelheid

De snelheid die internetproviders opgeven is een theoretische snelheid. Een snelheid die gehaald kan worden. De afstand van uw huis tot de wijkcentrale is van grote invloed op de vraag of deze snelheid ook echt gehaald gaat worden. Vooral ADSL-verbindingen hebben nogal eens een forse afwijking als het gaat om de praktische en theoretische snelheid. Houd hier bij de keuze voor een bepaald internetabonnement rekening mee.

 

Genoeg overwegingen: harde cijfers!

Hierboven staan de zaken die van belang zijn om in het achterhoofd te houden tijdens het vergelijken van internet abonnementen. Het is nu tijd voor harde cijfers. De minimumondergrens voor een internetverbinding is ongeveer 4Mbps. Dit is de ondergrens als de verbinding niet wordt gedeeld en u heeft niet als eis dat het internet supersnel is.

Wordt de internetverbinding met ongeveer 4 apparaten gedeeld, dan wordt een ondergrens van 20Mbps aangehouden. Het internet blijft dan redelijk stabiel, maar houd er wel rekening mee dat wanneer er in de toekomst meer apparaten op het internet worden aangesloten er problemen kunnen ontstaan.

Wie regelmatig bestanden download of upload doet er verstandig aan om een internet abonnement te nemen dat dubbel zo snel is, voor deze mensen is een verbinding van minimaal 40Mbps passend.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *