Is mobiel internet het nieuwe draadloos internet?

Steeds meer mensen maken tegenwoordig gebruik van mobiel internet. Dit is al makkelijk af te sluiten via een abonnement van mobiel internet of via mobiel prepaid internet. De prijs van een mobiel internet abonnement is bijna gelijk aan het abonnement voor draadloos internet thuis of op het werk. Is mobiel internet het nieuwe draadloos internet? U leest het in dit artikel!

 

Snelheid mobiel internet

De mobiele internetsnelheid is vooral van belang bij het bekijken van een filmpje op het internet, hierbij is een goede internetsnelheid gewenst voor de beste gebruikerservaring. De snelheid van mobiel internet verschilt per aanbieder. Zo zijn er aanbieders zoals Proximus die mobiel internet aanbieden via het nieuwste, en snelste netwerk genaamd 4G of 4G+. Maar een aantal aanbieders bieden mobiel internet aan via het normale 4G netwerk, zoals Orange, maar ook Proximus en Base. Tevens is Base een provider die hun netwerk ook via het 3G netwerk aanbiedt, dit is wat langzamer dan via het 4G netwerk, maar nogsteeds snel genoeg om mee uit te voeten te komen.

 

Dataverbruik

Uw dataverbruik wordt in MB of GB gemeten. Het verbruik hangt hiervan hangt af van wat u zoal op het internet doet. Bekijkt u veel filmpjes? Dan is uw gebruik vele malen hoger dan wanneer u alleen een paar mailtjes zou sturen. Mobiel internet kan via verschillende manieren verkregen worden, dit kan door een abonnement af te sluiten. Hierbij betaalt u een bepaald bedrag per maand. Ook kan dit via pay-and-surf. Hierbij betaalt u een bepaald bedrag en hiervoor kunt u online surfen tot dat u alle data verbruikt heeft. De pakketten hiervan hebben vaak een inhoud van 500 MB tot 10 GB of zelfs een onbeperkt aantal GB.

mobiel internet is overal beschikbaar

 

Vergelijking tussen mobiel- en draadloos internet

Een van de vele voordelen van mobiel internet is dat het tegenwoordig overal verkrijgbaar is. U heeft hiervoor geen modem en/of router nodig om hierdoor toegang te krijgen tot draadloos internet. Het enige wat u nodig heeft is uw GSM, laptop of tablet. Mobiel internet is overal verkrijgbaar, ook in het buitenland. Dit in tegenstelling tot draadloos internet, hiervoor heeft u een modem of router nodig, waarmee u op één bepaalde plek verbinding kan maken met dit netwerk, zoals thuis of op het werk.

Tevens is voor draadloos internet vaak een beveiligingscode nodig en kunnen meerdere apparaten verbonden worden met dit netwerk. Desondanks draadloos internet vaak een beveiligingscode nodig heeft om toegang te krijgen tot het netwerk is het vaak onveilig om hier verbinding mee te maken. Vooral het gebruik van gratis Wi-Fi hotspots wordt afgeraden. Kwaadwillige mensen kunnen alleen al door een internetverbinding simpel toegang krijgen tot de bestanden op uw GSM of laptop. Het risico hiervan is niet heel groot, maar wel aanwezig. Daarom wordt mobiel internet vaak aangeraden, want dit heeft veel meer voordelen dan draadloos internet voor u thuis of op het werk. 

Een mobiel netwerk is altijd voor één mobiele telefoon en niet voor meerdere apparaten of andere ‘onbekende’ mensen beschikbaar, behalve als u van dit mobiele netwerk een hotspot maakt, dan kunnen meerdere apparaten met uw mobiele draadloze netwerk verbinden. Hier is dan wel een wachtwoord voor nodig, om verbinding te maken met de hotspot, dus onbekenden kunnen geen verbinding maken met uw hotspot. Tevens is zo’n hotspot super handig om te gebruiken, u kunt hierdoor met uw laptop of tablet op uw eigen hotspot, hierdoor heeft u altijd internet.

U heeft dan niet alleen overal internet op uw GSM, maar ook op uw laptop of tablet! Ideaal wanneer u onderweg naar werk in de auto, bus of trein nog even snel wat op moet zoeken of een paar mails wilt versturen. Door dit snelle en goedkope internet bent u altijd online!

Mobiel internet is ook voor uw tablet en laptop beschikbaar

 

Voordelen mobiel internet

Hieronder zal ik een aantal voordelen van mobiel internet kort noemen

 – Mobiel internet is overal beschikbaar, ook in het buitenland

 – Mobiel internet is snel en betrouwbaar

 – Mobiel internet is niet alleen voor uw GSM, maar ook voor uw laptop of tablet 

 – Mobiel internet heeft dezelfde prijs als draadloos internet

 – Mobiel internet is gehele privé, hierdoor kunt u onbezorgd internetten

 

Het beste mobiele netwerk voor u!

Vindt het beste mobiele wat bij u past! Dit kunt u al simpel en snel vinden op een vergelijker. Hierin vult u uw voorkeuren in en krijgt u altijd de beste keuze die bij u past. Hierdoor weet u waar u aan toe bent en wat u kan verwachten van het desbetreffende pakket.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *