Verschillende internet aanbieders vergelijken

Internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Wat zouden we nog kunnen zonder internet. Sterker nog, er wordt gediscussieerd over de vraag of toegang tot het internet tot de primaire levensbehoeften behoort. 

 Het is niet mogelijk om in zijn algemeenheid te zeggen wat de beste internetprovider is. Wie internetproviders gaat vergelijken zal immers verschillende uitgangspunten hebben. Voor de een is het goedkoopste internet abonnement het beste abonnement wat er te vinden is. De ander vindt het weer belangrijk het snelste internet abonnement af te sluiten, terwijl een derde de reputatie van zijn of haar internet provider weer erg belangrijk vindt. Waar de een genoeg heeft aan alleen internet wil de ander internet in combinatie met digitale televisie en telefoon. Internet providers vergelijken is daarom niet altijd even makkelijk. Iedereen heeft namelijk weer anders wensen. Toch willen we u een paar handvatten meegeven waarbij u op moet letten bij het vergelijken van internet aanbieders.

 Internetaanbieders vergelijken – waar kunt u op letten bij de vergelijking

De prijs van een abonnement – De prijs van een internet abonnement kan sterk verschillen. Internet providers hebben verschillende pakketten met allemaal verschillende prijzen. Er zijn goedkope internetabonnementen te vinden die u een aantal Gigabyte aan data per maand laten verbruiken. Wie niet zoveel van het internet gebruik maakt, kan  een dergelijk abonnement een prima oplossing zijn. Staart u zich echter niet blind op de prijs van een internet abonnement. Het goedkoopste internet pakket vinden is natuurlijk fijn, maar niemand zit er op te wachten dat hij een halve maand zonder internet zit omdat zijn data op is en dat hij los pakketten bij moet bestellen om weer online te kunnen gaan.

De snelheid van het internet – Bepaalde groepen mensen vinden het belangrijk om snel internet te hebben. Als u veel download, of bijvoorbeeld in aandelen handelt, dan kan het cruciaal zijn om een snelle internetverbinding te hebben. Houd bij het vergelijken van internetabonnement in dat geval rekening met de snelheid die een bepaalde internetverbinding heeft.

Houd er wel rekening mee dat het om theoretische snelheden gaat. In de praktijk kan uw internet langzamer zijn dan de internet aanbieder opgeeft. Dit heeft onder andere te maken met uw locatie, welke internetkabel er op uw locatie ligt en de afstand tot de centrale.

De reputatie van de internet provider – Vergelijk internet abonnementen niet alleen aan de hand van de snelheid van het internet, maar kijk ook naar de reputatie van een provider. Van een (goedkoop) internetabonnement met een al dan niet hoge snelheid van een provider die regelmatig een storing heeft, wordt niet iedereen vrolijk.

De omvang van het pakket – Veel Belgische aanbieders van een internet abonnement hebben verschillende pakketten. Internet, digitale televisie en telefoon staan bekend als het “alles in 1” aanbod. Met een dergelijk pakket kunt u dus genieten van internet, tv en telefonie voor een vaste prijs per maand. Aangezien u hier drie diensten in een pakket krijgt geleverd ligt de prijs veelal hoger. Overigens is het handig om digitale televisie te vergelijken. Het merendeel van de Belgische providers heeft een aantal standaard zenders in het pakket welke worden aangevuld met andere zenders. Hoe groter het zenderaanbod hoe hoger de prijs. Afhankelijk van de aanbieder van televisie en internet wordt een HD recorder gratis meegeleverd of moet hij worden gehuurd.

Voor de een zal de reputatie van een provider belangrijker zijn dan voor de ander. Het is vooral goed om voor uzelf na te gaan wat er gebeurd als er een storing is. Is bijvoorbeeld uw bedrijfsvoering afhankelijk van een actieve internetverbinding, dan kan de reputatie van een bepaalde provider zwaarder wegen, dan wanneer u niet van een werkende internetverbinding afhankelijk bent.

 

1 Trackback

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *