Wat is digitale televisie?

Met digitale televisie heeft u betere beeldkwaliteit, meer zenders, een grotere keuze uit aanbieders en de mogelijkheid om films te huren en tv-afleveringen terug te kijken. Maar hoe werken digitale televisie pakketten precies?

digitale tv is ook beschikbaar via het internet

 

De techniek achter digitale televisie

De bekendste technieken om digitale televisie te versturen zijn via de telefoonlijn (DSL) en via glasvezel. Het tv-signaal dat via de telefoonlijn verstuurd wordt gaat via het internet, dit wordt IP-tv genoemd. Hiervoor is de snelheid van de internetverbinding heel belangrijk. Tevens maken steeds meer providers gebruik van digitale televisie via glasvezel. Via glasvezel wordt ook gebruik gemaakt van het zogenaamde IP-tv, maar vanwege de hoge snelheid zijn altijd alle opties voor televisie beschikbaar.

 

Betere beeldkwaliteit, minder storingen

Digitale televisie heeft een aantal voordelen. Zo is de beeldkwaliteit super scherp en zijn er een stuk minder storingen. Via digitale televisie is het mogelijk om tv-zenders in hd kwaliteit te bekijken.

 

Meer zenders

U heeft met digitale televisie veel meer keuze uit tv-zenders. Het basispakket van TV Vlaanderen Basic Light bestaat meestal uit 46 zenders. Ook kunt u hiervoor kiezen uit pakketten met wel meer dan 80 zenders, zoals het Proximus internet + TV + Mobilus 3GB pakket.

 

Meer providers

Het voordeel van digitale televisie is dat het niet alleen bij één bepaalde provider te verkrijgen is. Doordat digitale televisie via het internet, satelliet, dsl en glasvezel te verkrijgen is kunnen veel meer providers dit via deze wegen aanbieden. Per provider is het echter wel verschillend via welke manier ze hun pakketten aanbieden. Tevens zijn de meest gebruikte manieren hiervoor het dsl en glasvezel.

 Afleveringen kunt u terugkijken via uw laptop en televisie

 

Interactieve TV

Met digitale televisie is het mogelijk om via uw provider gemiste tv-afleveringen terug te kijken. Dit kan bij de meeste Belgische providers. Ook is het tegenwoordig steeds vaker mogelijk om via het internet afleveringen terug te kijken op uw GSM, tablet of laptop.

 

Vindt het digitale televisie pakket dat bij u past!

Een digitaal televisie pakket kiezen kan heel lastig zijn. Er zijn veel providers die veel aanbieden, hierdoor kan de keuze soms lastig te maken zijn. Echter kun u via een vergelijker makkelijk en snel een digitaal televisie pakket vinden dat het beste bij u past.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *