Welke internetprovider is voor mij geschikt?

Op zoek gaan naar goed internet, dat kan best een lastige klus zijn. Er zijn een aantal zaken waar u goed over na moet denken, voordat u kunt bepalen welke internetprovider de beste keuze is voor u en wat precies uw opties zijn. Omdat de keuze voor een specifieke internetaanbieder afhangt van verschillende factoren, zoals uw wensen en eisen, maar ook de plaats waar u woont en uw budget, is het belangrijk om over al deze zaken goed na te denken. Hieronder hebben wij voor u op een rijtje gezet waar u allemaal over na moet denken als u op zoek wil gaan naar een prettige internetprovider.

 

Internet via de kabel of wifi

Als u op zoek bent naar een goede internetprovider, is het belangrijk dat u zelf goed op een rijtje hebt staan wat u belangrijk vindt. Misschien wilt u graag gebruikmaken van ADSL, waarbij uw internet via de telefoonkabel gaat. In dat geval is het de moeite waard om eens te kijken naar ADSL van Scarlet Internet. Het kan ook zo zijn dat u graag internet via de kabel wil hebben in plaats van wifi, omdat internet via de kabel veelal betrouwbaarder en sneller is, vanwege de directe verbinding die het biedt. Het kan ook zijn dat u juist graag een internetaanbieder zoekt die wifi in het pakket aanbiedt, zodat u met uw laptop overal kunt werken, niet gebonden bent aan een vaste plek en u met verschillende apparaten aangesloten kunt zijn op het internet.

WIFI

 

De snelheid van het internet

Het is tevens belangrijk om goed te bedenken hoe snel uw internet moet zijn. De snelheid die u nodig hebt, hangt af van de handelingen die u op het internet verricht. Hebt u snel internet nodig omdat u veel zware bestanden verstuurt en ontvangt? Dan is het slim om op zoek te gaan naar een internetprovider die u snel internet kan bieden. Doet u weinig met uw internet en is het voor u niet erg belangrijk om zeer snel internet te hebben? Dan kunt u kiezen voor een provider die goedkoper internet aanbiedt met een lagere snelheid. Zo verliest u misschien snelheid, maar bespaart u kosten. De snelheid van het internet wordt uitgedrukt in MBPS, hoe te meer MBPS hoe sneller de verbinding. 

 

Waar woont u?

Afhankelijk van waar u woont, kunt u ook kiezen voor glasvezel. Glasvezel is een ontzettend snelle manier van internet aanbieden, maar helaas is glasvezel nog niet overal aangelegd en kan nog niet iedereen gebruikmaken van glasvezel. Het is altijd de moeite waard om te controleren of glasvezel in uw straat al is aangelegd. Als dat het geval is, is het interessant om te kijken wat de kosten zijn voor glasvezelinternet, omdat u met glasvezel verzekerd bent van snel en betrouwbaar internet.

 

Waar in Belgie woont u?

Budget

Natuurlijk moet u ook rekening houden met uw budget. Er zijn verschillende internetaanbieders met verschillende internetpakketten en niet alle internetpakketten zijn even voordelig. In België zijn er wel een aantal goedkopere internetaanbieders, zoals Proximus en Scarlet Internet. Deze providers bieden interessante pakketten aan. Neem rustig de tijd om te kijken wat iedere provider u biedt, zodat u kunt kiezen welke provider het beste aansluit op uw wensen. 

Budget voor internet en tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *