Welke internetsnelheid is voor u noodzakelijk?

Als u een goede internet aanbieder gaat zoeken, dan zult u daarbij zeer waarschijnlijk rekening houden met de internetsnelheid.

De snelheid van internet wordt altijd uitgedrukt in Mbps of Megabit per seconde. Hoeveel Mbps u nodig heeft, hangt af van het aantal gebruikers op de verbinding. Maar er moet ook gekeken worden hoe intensief alle gebruikers internet gebruiken. Het gaat hier wel over megabits en niet over megabytes. Om het even te verduidelijken: Als u alleen woont en u surft af en toe op internet, dan heeft u vaak voldoende aan 20 Mbps. Maar wanneer er meerdere gezinsleden actief zijn en de kinderen streamen muziek en de ander maakt volop gebruik van YouTube, dan is er wel wat meer nodig. Dan kiest u vaak een abonnement van 30, 50 of 60 Mbps. Het kan heel wisselend zijn per internet aanbieder wat zij u bieden. Misschien krijgt u te maken met een speciale actie en ook dan kan de snelheid weer afwijken. Het advies is daarom om eerst goed te bekijken hoe snel uw internet moet zijn en vervolgens te bekijken welke aanbieders daar aan voldoen. Dit maakt het voor u een stuk gemakkelijker dan het grondig moeten doorspitten van iedere internet provider.

 

Zakelijk internet of particulier internet

Of u nu zakelijk internet kiest of particulier internet, de snelheid van internet speelt altijd een grote rol bij de providerkeuze. Misschien wenst u ook wel internet zonder downloadlimiet, daar kunt u dan de internet aanbieders op selecteren en met elkaar vergelijken. Als u vanuit huis werkt of u zoekt voor uw bedrijf snel en stabiel internet, dan kunt u ook zakelijk internet afsluiten. Vaak heeft dit extra voordelen voor u. Soms betaalt u wel voor deze voordelen, maar wanneer internet voor zakelijk gebruik nodig is, kunt u geen dag zonder en is stabiliteit en bereikbaarheid van belang. Als internet er een keer uitligt kunt u het recht hebben om binnen twee uur een monteur te ontvangen. Uiteraard zal dat ook in het pakket verwerkt zijn en in de prijs, maar zakelijk gezien is dit voor u wel een voordeel. Daarom kunt u de overweging maken of dat het zakelijk internet gaat worden of toch particulier? De prijzen kunnen enorm verschillen, maar deze kunt u snel verklaren door de voorwaarden en de inhoud van het pakket door te nemen. Voor zakelijk internet adviseren wij het snelste abonnement van Proximus. Meer over dit supersnelle internet van deze Belgische aanbieder leest u hier.

 

Ruim aanbod internetproviders

Er zijn erg veel internetaanbieders waar u uit kunt kiezen. Wilt u ook internet vergelijken? Kijkt u hier dan op de website en kijkt u ook eens bij glasvezel internet of bij ADSL internet. Wij vergelijken tussen de beste Belgische internet providers; Proximus, Internet en Bellen, TV Vlaanderen en Scarlet. Het vergelijken van verschillende internet providers kan veel betekenen voor de snelheid van uw verbinding. U wilt toch ook sneller internet? Dit kan allemaal gerealiseerd worden als u nu de providers met elkaar gaat vergelijken. U kunt ook de packs vergelijken. Wilt u ook nog goedkoop internet? Hoe meer u van een provider kiest, hoe hoger de korting. Het voordeel als u alles bij één provider heeft, is dat u ook maar een aanspreekpunt heeft. Als er vragen zijn hoeft u maar contact op te nemen met de aanbieder. Een pakket is vaak ook stukken goedkoper dan alles los af te sluiten bij diverse aanbieders. Deze alles in een pakketten bestaan uit internet, tv en telefonie. Eventueel kan dit nog aangevuld worden met een GSM abonnement.

 

Internet en telefonie

Als u een aanbieder zoekt die internet en telefonie aanbiedt, dan kunt u hier snel een keuze maken en u laten inspireren. Zet u eens alle voordelen op een rijtje voor uzelf. Als u weet welke internetsnelheid u nodig heeft en u wilt een passend abonnement inclusief telefonie, dan kunt u de snelheid van internet als basis nemen. Vergelijkt u dan de providers met elkaar en ontdek wat zij u kunnen bieden, wat de prijzen zijn en onder welke voorwaarden. Soms krijgt u de eerste drie maanden een flinke korting, maar dan kan het na die maanden wel hoger uitvallen qua maandlast. Houd daar ook rekening mee bij het vergelijken en reken dan uit wat het u per jaar gaat kosten en vergelijk die kosten met elkaar.

 

Sneller internet met nieuwe internetaanbieder

Snel internet kan in korte tijd gerealiseerd worden als u voor de juiste internet aanbieder kiest. Heeft u er al eens bij stil gestaan wat voor internet gebruiker u eigenlijk bent? Bent u iemand van licht gebruik, gemiddeld gebruik of zwaar gebruik? Bij licht gebruik gaat het over surfen en mailen en het gebruik van internet op niet meer dan een pc of tablet. Als het gaat over gemiddeld gebruik, dan gaat het over surfen mailen, af en toe films kijken of muziek downloaden, YouTube in hogere resolutie en het gebruik van internet op meerdere computers en tablets. Als het gaat over zwaar gebruik, dan gaat het over het gebruik van internet op meerdere computers of tablets, surfen en mailen, regelmatig films downloaden en multiplayer gamen. Bij gemiddeld gebruik gaat het over maximaal 20 Mbps of meer. Bij zwaar gebruik gaat het over maximaal 50 Mbps of meer.

 

1 Trackback

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *